Települési támogatások és egyéb szociális célú juttatások Erzsébet-utalványban

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény Erzsébet-utalványban történő biztosításán túl, a vonatkozó jogszabályi előírások lehetőséget adnak az Önkormányzatok számára egyéb természetben adható támogatások Erzsébet-utalványban történő folyósítására is az önkormányzat rendeletében meghatározott rendelkezéseknek megfelelően települési támogatások, illetve egyéb saját hatáskörben adott kiegészítő juttatások (többek között krízishelyzetben, iskolakezdéskor, óvodáztatási támogatásként, ünnepekkor, gyermekek születésekor stb.) formájában.

szocialis 04Az Erzsébet-utalvány megfelelő segítség lehet a szociális támogatásra szoruló személyek számára adható valamennyi célhoz kötött rendszeres vagy eseti juttatásnál, ahol a támogatás a mindennapokhoz nyújtott segítség biztosítására irányul.

Míg a szociális célú Étkezési Erzsébet-utalvány fogyasztásra kész ételre és melegkonyhás vendéglátóhelyi étkezési szolgáltatásra váltható, addig a Gyermekvédelmi Erzsébet-utalványfogyasztásra kész étel, tanszer és ruházat vásárlására használható fel az utalványok elfogadására szerződött szolgáltatóknál.

E támogatások Erzsébet-utalványban történő folyósítása érdekében az utalványok megrendelésére az Erzsébet-utalvány honlapjának főoldalán, az Online Megrendelés menüpontra kattintva, vagy a https://megrendeles.erzsebetutalvany.hu címen van lehetőség, a szociális célú Erzsébet-utalvány Általános Szerződési Feltételei szerint. A megrendeléshez kapcsolódó, illetve ahhoz segítséget adó dokumentumok megtalálhatóak az oldal alján, a kapcsolódó dokumentumok között.

Köszönjük, hogy a természetben nyújtható szociális támogatásokat Erzsébet-utalványban adja, támogatva ezzel az Erzsébet-programot!

Kapcsolódó dokumentumokAWARDS

Business Superbrands X4
Superbrandsx2
MB Tobbszoros Logo 3x 14 15 17 01

Facebook
Instagram
Linkedin
Youtube